"Sveikatos sauja" Natūralūs prieskoniai su šaltalankiais, 70 gr.
“Sveikatos Sauja” nuolat ieško naujų skonių ir pateikimo idėjų.
Tikslas – išlaikyti tikrąjį ekologiškų šaltalankių skonį!
Tinka prie mėsos patiekalų, žvėrienos, sriuboms, salotoms pagardinti, marinatams ruošti. Šie prieskoniai ypač rekomenduojami marinuoti mėsai, nes maltas šaltalankis pagerina prieskonių įsisavinimą, todėl iškepta mėsa būna kvapni, minkšta ir sultinga.
Sudėtis: česnakai, šaltalankių uogų išspaudos – 18 %, kadagio uogos, juodieji pipirai, petražolės, krapai, svogūnų laiškai, lauro lapai.
------------------
Kuo naudingas šaltalankis?
Vitaminai
Uogose ypač daug vitamino C (100 g – apie 500 mg, t. y. visa dienos norma). Taip pat gausu karoteno, cholino, nikelio, mangano, geležies, fosforo, folio rūgšties, flavanoidų, vitaminų B1 ir B2, P, E ir K.
Antioksidantai
Puikus antioksidantas: saugo nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimą (turi medžiagų, suteikiančių odai elastingumo, neleidžiančių rastis raukšlėms), taip pat skatina atsinaujinti ląsteles, stiprina organizmo atsparumą.
Priemonė nuo peršalimo
Rudenį ir pavasarį šaltalankiai yra nepakeičiama profilaktinė priemonė nuo peršalimo ligų.